header_img

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie richt zich niet op het probleem, maar vraagt: Wat wilt u ervoor in de plaats? De focus is op de gewenste toekomst.

Fredrike Bannink was in 2010 “expert” op het gebied van omgaan met nare gebeurtenissen en psychotrauma voor het tijdschrift Psychologie Magazine.
Wilt u zien welke oplossingsgerichte antwoorden over trauma zij gaf, klik dan hier.
Zij schreef het boek Post Traumatic Success; de Nederlandse vertaling verscheen in 2014 bij Pearson: Posttraumatisch Succes.
Ook is het boek in het Chinees vertaald.

Fredrike Bannink is opleider, supervisor en leertherapeut van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt), alsmede van de KP- en GZ-opleiding.

Zij is auteur van het in 2006 verschenen boek Oplossingsgerichte vragen. Handboek oplossingsgerichte gespreksvoering (2013, 3e herziene druk).
Er zijn inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht en het boek is in vele talen verschenen.

Andere boeken over oplossingsgericht werken zijn: Oplossingsgerichte Mediation, Gelukkig zijn en Geluk hebben, Oplossingsgericht Leidinggeven, Handboek Oplossingsgericht Werken met Licht Verstandelijk Beperkte Cliƫnten (met Roeden), Oplossingsgerichte Gespreksvoering met Ouderen (met den Haan), en Oplossingsgerichte Vragen aan Kinderen en hun Omgeving (met Kuiper).

Zij is mede-oprichter en voorzitter van de Sectie Oplossingsgerichte Cognitieve Gedragstherapie van de VGCt en voorzitter van de Special Interest Group (SIG) Positive CBT van de European Association of Cognitive Behavioral Therapies (EABCT).

    Zoeken