/*********************************************** * Animated Collapsible DIV v2.4- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com) * This notice MUST stay intact for legal use * Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more ***********************************************/
header_img
Cover image Oplossingsgericht Leidinggeven

Bestel via

isbn:
978-902-652-232-1

Publicatie Informatie:
2010

Oplossingsgericht Leidinggeven

GENOMINEERD VOOR MANAGEMENTBOEK VAN HET JAAR 2012

‘Waarom zou er iemand door u geleid willen worden?’ is de vraag die twee professoren aan de London Business School al jaren stellen aan volle zalen managers en leidinggevenden.
Absolute stilte volgt …

Lees de achterflapLees de recensies

Oplossingsgericht Leidinggeven wil op deze vraag een antwoord geven. Het oplossingsgerichte model komt uitstekend tegemoet aan de eisen die aan leiderschap in de 21e eeuw worden gesteld.
Van een manager of leidinggevende wordt verwacht dat hij zich niet meer gedraagt als een ouderwetse ‘baas’, maar als een moderne duizendpoot, die uit de voeten kan met de uitdagingen waarmee de soms paradoxale eisen hem confronteren.
Hij moet zowel de ‘leider’ zijn die doelen stelt en resultaten meet, als de ‘dienaar’ die faciliteert en medewerkers uitnodigt te excelleren. En hij moet alle posities tussen deze twee extremen kunnen innemen.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die leiding geeft: managers en leidinggevenden in dienstverlenende organisaties als de (geestelijke) gezondheidszorg die hun medewerkers aansturen, leraren die hun leerlingen aansturen, leidinggevenden in de horeca, banken, musea en winkels die hun personeel aansturen, opdrachtgevers die hun leveranciers aansturen, en voorzitters en bestuursleden in de politiek, de sport en het verenigingsleven die hun commissies en leden aansturen.

De 101 praktische tips in dit boek nodigen u uit om morgen al oplossingsgericht leidinggeven in uw werk in te zetten.
Bij oplossingsgericht leidinggeven wordt u gevraagd u wat in te houden en te ‘leiden van een stap achter’, waarbij u als het ware uw medewerkers/leerlingen/leden op de schouder tikt door het stellen van oplossingsgerichte vragen.
Op die manier maakt u het hen mogelijk hun kennis en kunde bij te dragen aan de ontwikkeling van oplossingen in uw organisatie.
In ruil daarvoor zult u merken dat uw medewerkers meer werkplezier ervaren en zich verantwoordelijker voelen voor hun eigen inbreng in de organisatie.
Is dat niet precies wat elke leidinggevende wil?

“Het nieuwste boek van Fredrike Bannink zou ook prima de titel ‘Handboek voor succesvol samenwerken’ kunnen dragen. Zoals we gewend zijn van Fredrike is dit boek geschreven in een heldere, duidelijke en prettige taal. Het boek is zeer praktijkgericht en is voor iedereen goed leesbaar. De stijl is puur no nonsense.We treffen een zeer overzichtelijke indeling aan die de lezer snel kan verwijzen naar specifieke onderwerpen. Daardoor kun je dit boek prima gebruiken als een soort naslagwerk waarin je iets opzoekt bij specifieke vragen of problemen; je kunt het uiteraard ook integraal lezen. Wanneer oplossingsgericht werken als fenomeen inmiddels bekend is, lijkt de manier van handelen steeds vanzelfsprekender en kan je je bijna niet meer voorstellen dat niet iedereen deze werkwijze/denkwijze hanteert. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die met mensen samenwerkt en vanuit een positieve grondhouding problemen wil oplossen.”

Recensie managementboek.nl

“Enkele weken geleden hebben we weer zo’n prachtig boek van je mogen ontvangen. Je bent er opnieuw in geslaagd een heel leesbaar en onderhoudend boek te schrijven over leiderschap. Gefeliciteerd met dit mooie product!”

www.organisatieadvies.nl

“Natuurlijk heb je, als manager, al vaker iets gelezen over leidinggeven. Dit boek van Fredrike Bannink is zo verfrissend, omdat het zoveel leesingangen geeft, omdat het zo fijn geschreven is, omdat je zelf kunt kiezen waar je aanhaakt. Oude en nieuwe kennis komen samen, even stilstaan bij die extra positieve insteek, dat maakt het boek en je werk leuk!”

Recensie bol.com

“Auteur Fredrike Bannink hield begin 2011 aan de UNA een lezing op Curacao naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe boek. Oplossingsgericht Leidinggeven is gericht op aanpakken – de indeling volgt de 101 tips die de ondertitel belooft. Onder die praktijkgerichtheid gaat een enorme hoeveelheid theorie schuil, waardoor het lezen van het boek vooral veel ‘aha’ momenten oplevert. Een overzichtelijk naslagwerk dus voor managers die van veel modellen wel eens gehoord hebben, maar zich regelmatig afvragen: ‘hoe zat het ook al weer…’”

Recensie Coachinghet vakblad voor managers op Curacao