/*********************************************** * Animated Collapsible DIV v2.4- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com) * This notice MUST stay intact for legal use * Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more ***********************************************/
header_img
Cover image Posttraumatisch Succes

Bestel via

isbn:
978-902-652-277-2

Publicatie Informatie:
2015

Posttraumatisch Succes

Posttraumatisch succes is geschreven om clienten te helpen hun traumatische ervaringen te transformeren in iets wat hen beter in plaats van bitter maakt.

Lees de achterflapLees de recensies

In posttraumatisch succes worden de theorie en praktijk van de positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie gecombineerd met de traditionele aanpak van trauma. De focus op pathologie – wat is er mis met cliënten en hoe kan het ergste hersteld worden –verandert in de focus op wat er goed gaat in hun leven en hoe het beste gecreëerd kan worden: van posttraumatische stress naar posttraumatisch succes.

De drie V’s van posttraumatisch succes zijn: Verbetering (herstel), Veerkracht en Verrijking (posttraumatische groei).

Dit boek is geschreven voor alle professionals die een positievere aanpak en een groter arsenaal aan vaardigheden wensen in hun werk met cliënten met traumatische ervaringen (zowel volwassenen als kinderen, hun familie en vrienden). Meer dan honderd oefeningen, 33 casus en 40 verhalen laten zien hoe deze nieuwe aanpak in de praktijk te brengen is. Het model van posttraumatisch succes kan behandeling van trauma korter, meer kosteneffectief en lichter maken niet alleen voor cliënten, maar ook voor professionals zelf.

Het is hoog tijd de focus in de behandeling van trauma te verleggen van het reduceren van distress en alleen maar surviving naar het bouwen aan succes en optimaal functioneren: thriving

“The practical approaches in this volume promise to bring the best of positive psychology to those who need it most”

Barbara L. Fredrickson PhDUniversity of North Carolina, USA

“This wise, generous, highly useful book belongs on the shelf of everyone who works with traumatized people.”

Yvonne DolanDirector Institute for Solution-Focused Therapy, USA

“A practical guide I highly recommend”

Prof. dr. Ernst BohlmeijerUniversiteit Twente

“The most important book on treating trauma and posttraumatic stress disorder in the last 20 years”

Terry Trepper PhDPurdue University Calumet, USA

“Post Traumatic Success is an engaging read that encouraged me to consider new ways of working that have, partly deliberately and partly inadvertently, already crept into my practice.
Whether an initial sceptic like myself, or already an advocate of working with Positive Psychology and Solution-Focused approaches, Bannink’s book will help initiate, develop, and consolidate both established and fresh ways of working for both new and experienced therapists alike.”

Journal of Contemporary PsychotherapyFebruary 2015

“An engaging book. Bannink is versatile in drawing stories and exercises from multiple cultures . . . . The book is easy to read and is packed full of practical ways to be a useful clinician and a positive influence on your client’s futures. . . . Also a useful text for people responsible for human resource departments, those charged with supporting people in emergency services including aid agencies and the military where exposure to potentially traumatic events is inherent in the work-role, and for those who train or teach others to be instrumentally and emotionally useful to others.”

The British Journal of Guidance & CounsellingJuly 2015

“Nadat ik EMDR behandeling heb ondergaan bleek dat ik een dusdanig laag zelfbeeld te hebben dat ik daarna het boek "dit is jouw leven" heb doorgewerkt. (Positieve psychologie)
Daarmee was ik uit behandeld. Omdat ik geen last meer had van mijn verleden, kreeg ik een heel leeg gevoel. Mijn hele volwassen leven had ik daar dagelijks mee geworsteld en nu dat weg was wist ik niet wie of wat ik was. Geen herbelevingen meer, eindelijk niet meer in het verleden leven.
Maar hoe ik dat in moest vullen, ik had geen idee. Toen kreeg ik het advies om dit boek te lezen en dat helpt me om me te focussen op wat er wel is en waar wil ik naar toe?Eindelijk heb ik handvatten om in oplossingen te denken ipv altijd op problemen gericht te zijn.
wat kan wel? En waar wil ik naar toe?
En ik zie toekomst, dat was jaren onzichtbaar geweest. En ook nu zijn er moeilijke momenten, maar dan lees ik wat en vind mezelf terug. Dat was ik na 25 jaar psychiatrie kwijt. Mijn leven begint nu pas.....”

BenFR