header_img

Oplossingsgericht Leidinggeven

Fredrike Bannink is de auteur van Oplossingsgericht Leidinggeven. 101 tips voor optimaal samenwerken (Amsterdam: Pearson), in 2012 genomineerd voor Managementboek van het Jaar.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die leiding geeft: managers en leidinggevenden in dienstverlenende organisaties als de (geestelijke) gezondheidszorg, leraren, leidinggevenden in de horeca, banken, musea en winkels, opdrachtgevers, en voorzitters en bestuursleden in de politiek, de sport en het verenigingsleven.
De 101 praktische tips in dit boek nodigen u uit om morgen al oplossingsgericht leidinggeven in uw werk in te zetten.

In 2020 schreef ze samen met Eline Kuiper en Özgür Eylen het boek De kracht van hospitality. Een nieuw concept in organisaties (Boom uitgevers), waarin hoofdstukken over leiderschap als gastheerschap.

Bij oplossingsgericht leidinggeven wordt gevraagd u wat in te houden en te ‘leiden van een stap achter’, waarbij u als het ware uw medewerkers/leerlingen/leden op de schouder tikt door het stellen van oplossingsgerichte vragen.
Op die manier maakt u het mogelijk hun kennis en kunde bij te dragen aan de ontwikkeling van oplossingen in uw organisatie.
In ruil daarvoor zult u merken dat uw medewerkers meer werkplezier ervaren en zich verantwoordelijker voelen voor hun eigen inbreng in de organisatie.
Is dat niet precies wat elke leidinggevende wil?

Fredrike Bannink geeft incompany trainingen Oplossingsgericht Leidinggeven in binnen- en buitenland.

U kunt hier (informatie over) trainingen vragen.

    Zoeken