header_img

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie richt zich niet op het probleem, maar vraagt: Wat wilt u ervoor in de plaats?
De focus is op de gewenste toekomst.

Fredrike Bannink was in 2010 “expert” op het gebied van omgaan met nare gebeurtenissen en psychotrauma voor het tijdschrift Psychologie Magazine.
Wilt u zien welke oplossingsgerichte antwoorden over trauma zij gaf, klik dan hier.
Zij schreef het boek Post Traumatic Success; de Nederlandse vertaling verscheen in 2014 bij Pearson: Posttraumatisch Succes.
Ook is het boek in het Chinees gepubliceerd.

Fredrike Bannink is opleider en supervisor van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt), alsmede van de KP- en GZ-opleiding.

Zij is auteur van Oplossingsgerichte vragen. Handboek oplossingsgerichte gespreksvoering (2019, 4e herziene editie). Het boek is een best-seller en is inmiddels in vele talen verschenen.

Andere boeken van Fredrike Bannink over oplossingsgericht werken zijn: Oplossingsgerichte mediation, Gelukkig zijn en geluk hebben, Oplossingsgericht leidinggeven, Handboek oplossingsgericht werken met licht verstandelijk beperkte cliĆ«nten (met Roeden), Oplossingsgerichte gespreksvoering met ouderen ( (met den Haan), Oplossingsgerichte vragen aan kinderen en hun omgeving – in (g)gz en onderwijs (met Kuiper), Positieve Gezondheidszorg. Oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk (met Jansen) en de boekserie 101 Oplossingsgerichte vragen voor hulp bij 1. Angst, 2 Depressie en 3. Trauma.

Zij is mede-oprichter en oud-voorzitter van de Sectie Positieve Cognitieve Gedragstherapie van de VGCt en oprichter en voorzitter van de Special Interest Group (SIG) Positive CBT van de European Association of Cognitive Behavioral Therapies (EABCT).

    Zoeken